Esküvők

eskuvo_atl2007-ben egy csapatépítő tréning után odajött hozzám az egyik résztvevő azzal, hogy ő annyira jól érezte magát, olyan jó játékokat játszottunk, olyan jókedvű és felszabadult volt ez a nap, hogy ő ilyen hangulatot szeretne az esküvőjére is. Érdeklődne, hogy elvállalnám-e a ceremóniamesteri feladatokat? Gondolkodási időt kértem, mert az esküvő, mint olyan, teljesen új dimenziót nyitott a szakmámat illetően. Valami olyat, amire előtte nem is gondoltam volna. De izgalmasnak tűnt, kihívásnak, olyan terepnek, ahol szintén szükség lehet arra, amit tudok. Így aztán igent mondtam. A második felkérés egy olyan embertől jött, aki látott az első esküvőn, utána pedig már nem volt megállás. 

Ha egyelőre még azon gondolkoztok, hogy miért is kell egy esküvőre ceremóniamester, bátran kattintsatok ide!

Vőfély vs. ceremóniamester

“Akkor te tulajdonképpen vőfély vagy, nem?” – szokott hangzani a kérdés. És jön a válasz: „Nem. Nem vőfély, ceremóniamester!” Hogy mi a különbség? Az elmúlt néhány évben egyre több olyan házasulandó pár akad, aki tisztában van vele, hogy kell valaki, aki levezényli az esküvői programot, aki segít a vendégeknek, aki egyfajta keretet szab a történéseknek, ugyanakkor nem szeretne pörge kalapos, nagy bajuszos, bekecses-botos bácsikát, aki lánykikérő, apabúcsúztató rigmusokat és ételköszöntő versikéket szaval, ha kell, ha nem.

eskuvo

Az elmúlt években elkezdett kialakulni egy másfajta igény, és ezt igényt próbálja kielégíteni a ceremóniamester. A ceremóniamester tulajdonképpen esküvői műsorvezető, aki nem a népies tréfacsinálásban és a fogások közti rímgyártásban jeleskedik, hanem műsorvezetőként kézben tartja az eseményeket, bekonferálja és lekonferálja az egyes programpontokat, segít a vendégeknek eligazodni, és kapocsként működik köztük és az ifjú pár között, hogy a friss  férjnek és feleségnek csak az legyen a dolga, hogy lazán ünnepel.  És persze gondoskodik a jó hangulatról, sőt játékokról is, de nem a lukas merőkanállal való levesmerés, meg a tojásgörgetés a fő attrakciója, hanem modern, új, fiatalos, kreatív játékok.

eskuvo

Izgat az esküvőkben, hogy minden egyes pár egy új szeletét mutatja meg a mindennapoknak, izgalmas feladat ráhangolódni két addig ismeretlen ember érzéseire, gondolataira, elképzeléseire. És a legnagyobb öröm, ha az előkészületek alatt sikerül elhinniük, hogy ez a nap az övék, hogy nem kell megfelelni senkinek, hogy nem számít, ki mit várna tőlük, és hogy mi az évszázados szokás. Csak az a fontos, hogy a nagy nap végén ők ketten azt érezzék: érdemes volt. Ehhez próbálom a legtöbbet hozzáadni.

Mostanáig majdnem 130 esküvőn vettem részt ceremóniamesterként. Egyéni megkeresés alapján is elérhető vagyok, illetve dolgozom két esküvőszervező céggel, akiket itt alább jó szívvel ajánlok: