Most megmondom a magamét!

A 4-es-6-oson történt néhány napja, amikor beálltak az első komoly hidegek.

Felszállt a Nyugatinál egy 50 év körüli alak a nőjével. A tömegben pont egymás mellé szorultunk, a villamos jelzett, aztán elindult. Amíg állt, nem lehetett érzékelni, hogy a fölöttünk lévő ablak résnyire nyitva van, de amint elindult, azonnal elkezdett bezúdulni onnan a hideg. Vagy valaki még előző délután gondolta melegnek az időt, vagy nyár óta maradt úgy, nem lehetett tudni, tény: tényleg kellemetlen hideg jött be. A csávó mellettem pedig azon rákezdte a nőjének: “Hát ez nem lehet igaz! Ki az a barom, aki kinyitotta az ablakot? Az ilyen ember ne utazzon akkor tömegközlekedéssel, üljön be a szaros autójába, ott szellőztethet a kedvére. Meg kéne találni az ilyet, és két pofont le kéne keverni neki. Mit képzel magáról? Ő kinyitja az ablakot, mi meg fagyjunk meg?” stb. A villamos lassan haladt, mert előttünk volt egy másik, jó 3-4 perc alatt jutottunk el az Oktogonra. A csávó közben folyamatosan tolta a nőjének, aki csendben helyeselt és bólogatott.

Én pedig az első kirohanás után azt kezdtem figyelni, vajon mikor jut el (eljut-e) a gondolati szint második fokára, ami persze már nagyon durva kombinációkat feltételezne, hogy nem káromkodik tovább, hanem könnyedén odanyúl, és behúzza az ablakot. Nem árulok el titkot: nem jutott el. Bár csigatempóban haladtunk, végigkáromkodta és fázta az Oktogonig tartó utat, de nem. Nem nyúlt oda, hogy behúzza az ablakot. És a nőjének sem jutott eszébe. Ő csendesen hallgatta a fickót, akinek végre lehetősége nyílt, hogy jól megmondja a magáét…

Az ablakot behúzni egy laza mozdulat lett volna, és minden környéken álló/ülő utas örült volna neki. Persze nem csak a káromkodó csávó, de senki más sem húzta be az ablakot, pedig láthatóan mindenki kellemetlennek tartotta a hideget. A többiek talán ugyanúgy káromkodtak, csak csendben magukban, és örültek, hogy a gondolataikat valaki kihangosítja? De miért nem nyúlt oda senki?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s